Power Line USB 2.4A + USB QC 3.0 lader

Homeright Elektra 12Vright Powerline

Snel opgeladen!

Met de Powerline lader met 2 USB-A poorten kunnen 2 apparaten tegelijkertijd snel opgeladen worden. Het bijzondere aan deze lader is dat 1 van de poorten geschikt is voor snelladen met QC 3.0 technologie en de andere poort een heel hoge laadstroom heeft (2.4A).
Hoe hoog het laadvermogen is, is afhankelijk van het op te laden apparaat, hoe vol de accu nog is en het gebruik van de juiste laadkabel.

Quick Charging
De poort met de hoge laadstroom van 2.4A heeft een maximaal vermogen van 12W (maximaal 5V).
De poort met QC 3.0 technologie heeft een maximaal vermogen van 36W (maximaal 12V met een stroomsterkte van 3A), waardoor het aangesloten apparaat tot 50% geladen wordt binnen een half uur.

Bij een lader met QC 3.0 technologie past de laadspanning zich aan, aan hoe vol de accu is. Hoe voller de accu wordt, hoe minder voltage nodig is. Dit zorgt voor zo efficiënt mogelijk laden. En hierdoor gaat zo min mogelijk energie verloren.
Dit is gunstig, want een te veel aan energie betekent warmte ontwikkeling. Aangezien een warme accu minder lang mee gaat dan een koudere accu, zorgt de QC 3.0 technologie dus ook nog eens voor een langere levensduur van de accu.

Indien het op te laden apparaat niet geschikt is voor laden met Quick Charging technologie, dan laadt het apparaat alsnog sneller op. Dit komt door de hoge laadstroom van 3.0A.
Het advies is wel om gebruik te maken van een gecertificeerde Quick Charging kabel, omdat een gewone kabel niet bestand is tegen de hoge laadstroom en deze oververhit kan raken.

USB poorten tegelijk gebruiken
De USB poorten zijn gelijktijdig te gebruiken en zorgen voor maximaal laadvermogen per USB uitgang. Sluit de USB lader na gebruik af, om de lader vrij te houden van stof, vocht of vuil, door het klepje zorgvuldig vast te duwen in de poorten.

Power line
Deze USB lader valt binnen het assortiment van de Power Line. Hierin zijn ook elementen als een Voltmeter en 12V contact beschikbaar.

Installatie
Boor een gat met diameter 30mm en plaats de USB lader hierin. Draai de ring vanaf de achterzijde vast om de USB lader te fixeren. Een mooie aanvulling is om gebruik te maken van een inbouw of opbouwframe van de Power Line serie.

Product alternatief
Ben je op zoek naar een Quick Charging USB lader met een USB-A en USB-C poort? Of toch liever een USB lader zonder Quick Charging. Deze producten worden getoond onder het kopje “Product alternatief”.

Verkrijgbaar in de winkels vanaf februari 2022.

Artikelnummer4700825H

Adviesverkoopprijs€ 20,50

Als je haba.nl gebruikt ga je akkoord met ons cookiebeleid. - Lees meer - Verberg dit bericht