Accumulo 100 - Lithium accu 100Ah

Homeright Elektra 12Vright Accu

De accu is de elektriciteitsbron voor al jouw elektrische apparaten

 

Productomschrijving van de Lithium accu 100 Ah

De Lithium accu is te gebruiken als 12V DC elektriciteitsbron in de camper of caravan.

 

Accu opladen

De accu laad je op middels een acculader, die bijvoorbeeld aangesloten is op de 230V AC elektriciteitspaal of via een MPPT lader die aangesloten is op een zonnepaneel.

 

Gebruik huishoudelijke apparaten

De accu zorgt ervoor dat je zelfvoorzienend kunt zijn in elektriciteit op locaties waar geen aansluiting op een 230V AC elektriciteitspaal mogelijk is. Daarnaast slaat de accu de elektriciteit van het zonnepaneel op. Veel van de huishoudelijke apparaten voor de camper en caravan werken op 12V DC, zoals een föhn of waterkoker.

Om ook apparaten die op 230V AC werken, zoals een elektrische kachel, te kunnen gebruiken, kan de accu aangesloten worden op een omvormer, die de 12V DC spanning van de accu omzet naar 230V AC.

 

Verlichting en koelkast

Ook de verlichting en koelkast krijgen hun elektriciteit van de accu, wanneer je caravan of camper niet aangesloten is op een elektriciteitspaal.

 

Voordelen van de Lithium accu

  • De accu is relatief licht in gewicht en klein in omvang ten opzichte van lood of AGM accu's. De accu weegt 13,2 kg. De afmetingen zijn 398 x 175 x 188 mm.
  • De accu is makkelijk te plaatsen, want dit kan in elke wenselijke positie en de ruimte waar de accu in geplaatst wordt, hoeft niet geventileerd te worden.
  • Het ‘Battery Management System’ zorgt ervoor dat alle cellen van de accu evenredig en gebalanceerd geladen worden. De accu dient enkel opgeladen te worden en hij is klaar voor gebruik.
  • De LiFePO4 (lithium) accu kan tussentijds geladen worden en kan goed tegen diepe ontladingen in tegenstelling tot lood en AGM accu’s, waarbij dit niet kan.
  • Geproduceerd voor zware toepassingen en zeer geschikt voor cyclisch gebruik als boord accu in je caravan, camper of boot.
  • Daarnaast is de accu ook onderhoudsvrij. Dat betekent dat je tijdens het kamperen geen onderhoud hoeft te plegen, maar echt kan genieten!

 

Batterijcapaciteit

De batterijcapaciteit (Ah) is bij deze accu 100 Ah. Ampère-uur (Ah) is de hoeveelheid elektrische stroom die een accu per uur kan leveren. 

 

Welke accu heb ik nodig?

10Ah = mover of voor fluistermotor op een boot

20Ah = mover of voor fluistermotor op een boot

60Ah en 100Ah =  boordaccu’s waar je de volgende apparaten van elektriciteit kan laten voorzien, zonder dat deze bijgeladen wordt door elektriciteit van de paal of door opgewekte elektriciteit van het zonnepaneel: mover, binnenverlichting, koelkast, föhn en 3 kopjes koffie.

 

De verschillende accu’s worden getoond onder het kopje ”product alternatief”.

 

Maak de elektriciteitsinstallatie compleet

 

Om de elektriciteitsinstallatie compleet te maken raden we ook aan om te kijken naar een acculader, omvormer en een MPPT lader in combinatie met een zonnepaneel.

Artikelnummer4703830

Adviesverkoopprijs€ 1.567,20

Als je haba.nl gebruikt ga je akkoord met ons cookiebeleid. - Lees meer - Verberg dit bericht